Autómentés, autó hazaszállítás Albániából

OTI Team - BLOG

Autómentés, autó hazaszállítás Albániából

A magyar lakosság egy része újra el kezdte felfedezni Albániát, mint turisztikai régiót. Ez a jelenség nagyban köszönhető a kedvező árfekvésnek. Azonban az utazásnál bármikor felléphetnek problémák a gépjárművel és ebben a régióban nem biztos, hogy találunk megfelelő segítséget. Ilyenkor kénytelenek vagyunk Magyarországról szakember segítségét kérni. Hogyan történik, a lerobban autók hazaszállítása Albániából? Hogyan végzi az autómentést az OTI csapata Albániában? Írásunkban erről osztunk meg gondolatokat.

Albánia autópályái

A1: Durrës - Vorë - Fushë Krujë - Rrëshen - Kalimash - Kukës

Az A1-es autópálya Albánia egyik legfontosabb autópályája, amely a tengerparti Durrës városából indul, majd áthalad Vorë, Fushë Krujë és Rrëshen városain, majd továbbhalad a hegyek között Kalimash-on és Kukës-en át. Az autópálya hossza 148 km, és az ország északi részén található, köti össze a tengerpartot az albán-montenegrói határig.

A2: Vlora - Levan - Fier

Az A2-es autópálya a dél-nyugati régióban található, és Vlora városától indul, majd Levan és Fier városain halad keresztül. Az autópálya hossza mintegy 48 km, és fontos szerepet játszik az ország közlekedési infrastruktúrájában, különösen a déli régióban.

A3: Tirana - - Elbasan

Az A3-as autópálya a középső Albániában található, és Tirana városától indul, majd Elbasan városában ér véget. Az autópálya hossza körülbelül 33 km, és az ország közúti hálózatának fontos része.

Autómentés, autószállítás Albániából

Az autómentés Albániában szolgáltatásunk a járművek meghibásodása vagy baleset miatt szükségessé vált segítségnyújtás. Műszaki szempontból az autómentés folyamata a lerobbant vagy balesetet szenvedett jármű mozgatását, vontatását vagy emelését foglalja magában. Milyen információkra van szüksége vállalkozásunknak az autómentéshez, szállításhoz?

Autómentés esetén:

 • A jármű pontos típusa.
 • A meghibásodás pontos helyszínét.
 • A jármű pontos sérülése, meghibásodása.
 • Hova kell elszállítani a járművet.
 • Egy vagy több embert kell elszállítani a helyszínről (erre az információra azért van szükség, mert olyan jellegű járművel megyünk a helyszínre a mentést elvégezni).

Fontos kiemelni, hogy az árajánlatban az oda és visszavezető út díja is szerepel. Például, ha valaki lerobban Tiranában, akkor számolnia kell azzal, hogy az árban a Tiranába vezető odaút és a mentett autóval történő visszaút is beletartozik.

Autószállítás Albániából Magyarországra

Ha valaki gépjárművet vásárol Albániában és szeretné onnan hazaszállítani, akkor az alábbi információkat kell megadni számunkra a szállításhoz:

 • A szállítás napja
 • A jármű típusa
 • A jármű állapota (mozgatható vagy sem)
 • A felrakás helyszíne
 • A lerakás helyszíne

Az információk ismeretében tudunk fix árajánlatot adni.

Mire érdemes figyelni, mielőtt megbízunk egy céget a szállítással?

Engedélyek és dokumentumok:

Az autószállítás előtt fontos megbizonyosodni arról, hogy rendelkezik –e a gépjármű minden engedéllyel és dokumentummal, amelyekre szükség van az autószállítás során. Ez magában foglalja az autó tulajdoni bizonyítványát, a szállító cég engedélyeit és biztosításait.

Ellenőrzések és dokumentáció:

Az autószállítás során fontos ellenőrizni az autót, mielőtt és miután azokat szállítják, és dokumentálni azok állapotát.

Biztosítás:

Az autószállítás során fontos biztosítást kötni az autóra, hogy a szállítás során bekövetkező bármilyen kárt vagy veszteséget fedezni lehessen. Ezt a korrekt autószállító cégek alapból rakománybiztosítás formájában garantálják.

Autómentő, autószállítási szolgáltatásaink Albánia területén

A legtöbbször az alábbi autómentő szolgáltatásainkat veszik igénybe a magyarországi lakosok, mikor Albánia területén robbannak le járművükkel.

 • Klasszikus autómentés
 • Klasszikus autószállítás
 • Luxusautók hazaszállítása Magyarországra Albániából
 • Terepjárók hazaszállítása Magyarországra Albániából
 • Suvok hazaszállítása Magyarországra Albániából
 • Elektromos és hibrid autók hazaszállítása Magyarországra Albániából

Ha ön lerobbant autójával Albániában és szeretné autóját hazai autómentős szakemberrel hazahozatni, keressen minket bizalommal az év bármelyik napján. Segítünk megoldani a felmerült problémát.

Otrosinka Ferenc
autómentő szakember

Elérhetőségeink

Otrosinka Ferenc
Telefon: +36 70 609 1615

Telephely: 5051 Zagyvarékas, Szabadság tér 6.
Adószám: 68728256-2-36

Autószállítás, autómentés Szolnok - OTI Team

Telephely:
5000. Szolnok. Besenyszögi út 721 /10 hrsz